Навчально-польові збори — 2023

У сучасних умовах, коли геополітична обстановка стає все більш складною та непередбачуваною, захист України набуває надзвичайної важливості. Саме тому навчально-польові збори з предмету "Захист України" стають незамінною складовою освіти, яка формує сильних та відповідальних захисників нашої країни. Такі заходи сприяють формуванню патріотичних цінностей та глибокого розуміння національної безпеки, допомагають здобувачам освіти не лише засвоїти теоретичні знання, але й наочно побачити, як вони застосовуються на практиці для захисту рідної землі.

У зв’язку з цим, учні 11 класів Нововолинського наукового ліцею Волинської обласної ради, відповідно до навчальної програми, також проходили навчально-польові збори, під час яких практично і теоретично засвоювали будову зброї, виконували нормативи з метання гранати різних видів, вправлялися у стрільбі з пневматичної гвинтівки. Важливого значення мало навчання з надання домедичної допомоги та насичене заняття з учасником бойових дій Недищуком Є.М., який продемонстрував екіпірування та озброєння військовослужбовців ЗСУ.

Особливе захоплення та зацікавленість викликали у ліцеїстів заняття у історико-культурному комплексі "Вовчак - Волинська Січ" Турійської селищної ради. Саме там кожен одинадцятикласник мав унікальну можливість поглибитися в історію Волинської Січі та козацького руху на Волині, дізнатися про життя, боротьбу та культуру повстанців УПА через експонати, документи та фотографії в музеї.

Відвідування даного комплексу дозволило усім нам поглибитися в українську культуру та традиції, побачити аутентичну дерев'яну церкву та етнографічний музей, які відтворюють атмосферу минулих століть, насолодитися спокоєм та красою природи й поласувати смачним кулішем і ароматним чаєм.

Шана й повага усім, хто причетний до відновлення Волинської колиски УПА й вдячність за те, що допомагаєте зрозуміти багатство народної спадщини!


Галерея "Навчально-польові збори — 2023"

Навчально польові збори — 2023

Кiлькiсть переглядiв: 24

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Нововолинський науковий ліцей
Волинської обласної ради

45400, вул.Пирогова,1
м.Нововолинськ
тел: (03344) 3-67-72, 3-67-70, 3-67-71
факс: (03344) 4-90-66
e-mail: novlicey@ukr.net
Сайт: novovolynsk-lyceum.edukit.volyn.ua

Дата останньої зміни 29 Квітня 2024

Фотогалерея