Жінок коханих імена

Кохання - одна з найстраждальніших тем світової літератури від самого початку її існування. Кажуть, що про любов сказано все, але не всіма. Тобто кожен, поет він чи прозаїк, драматург чи людина зовсім не причетна до літератури, у житті обовʼязково "пише" свою неповторну історію кохання.

Ця історія неможлива без ідеалізації, і той, хто кохає, знає це достеменно. Тому й присвячують своїм коханим вірші - поети, картини - художники, музику - композитори, палаци - архітектори, статуї - скульптори.

Такі твори - перлина митців, адже до них їх надихали жінки, які запалювали в чоловічих серцях вогонь пристрасті та поетичного натхнення. Не одне жіноче імʼя прославили митці, даруючи своїм обраницям безсмертя у віках. Ці імена памʼятатиме людство допоки існуватиме планета Земля.

Сьогодні у стінах Нововолинського наукового ліцею теж лунають оди вічному та прекрасному. Учні 8-А класу під керівництвом вчителя зарубіжної літератури – Мельничук Людмили Петрівни, провели захід «Жінок коханих імена» у рамках декадника «Літературна весна».

Ліцеїсти розповідали про напрацювання відомих людей під впливом прекрасного почуття – кохання. Особливої уваги приділили італійському поету епохи Відродження – Франческу Петрарці, який був відомий своєю безмежною любов'ю до жінки Лаури, яка стала головною темою його творчості і заполонила серце автора, навіть попри те, що була одружена.

Учні нагадали усім глядачам, що любов Петрарки до Лаури була невичерпним джерелом натхнення для його поезії і стала символом романтичної історії та палаючого бажання. Його творчість вплинула на розвиток італійської та європейської поезії, а Лаура стала вічним символом жіночої краси та нездійсненного кохання.


Галерея "Жінок коханих імена"

Кiлькiсть переглядiв: 29

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Нововолинський науковий ліцей
Волинської обласної ради

45400, вул.Пирогова,1
м.Нововолинськ
тел: (03344) 3-67-72, 3-67-70, 3-67-71
факс: (03344) 4-90-66
e-mail: novlicey@ukr.net
Сайт: novovolynsk-lyceum.edukit.volyn.ua

Дата останньої зміни 29 Квітня 2024

Фотогалерея