Дні профілактики правопорушень

Дні профілактики правопорушень у школі є дуже важливими для підтримки безпечної та здорової атмосфери. Ці заходи допомагають учням розуміти, що негативні наслідки необдуманих дій можуть серйозно вплинути як на них самих, так на інших людей.

У Нововолинському науковому ліцеї такі дні є традиційними, адже вони сприяють ознайомленню здобувачами освіти з нормами поведінки, допомагають уникати порушення законів та правил, знижують рівень правопорушень та сприяють усебічному розвитку школярів.

Цього місяця Дні профілактики у нашому навчальному закладі мають тему: «Моє майбутнє»! Упродовж 15-16 березня ліцеїсти мали змогу відвідати ряд заходів. Методист ліцею – Гнатюк О.В. провела бесіди для учнів 7-9 класів на теми: «Фізична складова здоров’я» та «Конфлікти і здоров’я». Олена Василівна наголосила учням на тому, які фактори на них впливають та як вони можуть дбати про себе, а також розповіла які емоції та стресори можуть впливати на здоров’я школярів та як з ними боротися

Окрім цього, учні 10-11 класів мали змогу долучитись до Всеукраїнського уроку з профорієнтації «Обери професію своєї мрії», який відбувся в прямому ефірі національного телемарафону “Єдині новини”. Звідти ліцеїсти почерпнули багато порад щодо майбутнього вступу.

Серед них:

• вступати не тому, що “так треба”, а одразу шукати своє;

• не нехтувати своїми вподобаннями та вміннями;

• не орієнтуватися лише на престижність закладу освіти;

• не спиратися тільки на думку інших;

• не обирати найпростішого шляху.

Загалом, Дні профілактики правопорушень у школі - це важлива складова навчання та розвитку учнів, оскільки вони здобувають не лише певні компетентності, але й вчаться бути громадянами та членами суспільства з відповідальністю та повагою до суспільства.

Кiлькiсть переглядiв: 41

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Нововолинський науковий ліцей
Волинської обласної ради

45400, вул.Пирогова,1
м.Нововолинськ
тел: (03344) 3-67-72, 3-67-70, 3-67-71
факс: (03344) 4-90-66
e-mail: novlicey@ukr.net
Сайт: novovolynsk-lyceum.edukit.volyn.ua

Дата останньої зміни 29 Квітня 2024

Фотогалерея