«Леся Українка: вічна краса поезії та мистецтва»

Леся Українка - ім'я, яке не потребує ніяких вступних слів або опису. За довгі роки воно стало синонімом великого таланту та нескінченної сили духу.

Лариса Петрівна Косач (справжнє ім’я музи-словесниці) - це одна з найвидатніших поетес та драматургинь української літератури, яка здобула світову славу своїми творами. Її поезія наповнена внутрішньою красою, мудрістю та величністю духу. Варто сказати, що Леся була не тільки видатною літераторкою, але й сильною та мужньою людиною, яка змогла пройти через важкі випробування свого життя. Вона була борцем за свободу та незалежність українського народу, та своїми творами надихала та виховувала покоління українців до високих ідеалів.Її творчість відзначена численними літературними нагородами та почесними званнями, але найбільшою нагородою була любов та повага мільйонів українців.

Леся Українка залишила по собі незабутній творчий доробок, який зараз є одним з визначальних досягнень української культури. Її слова, щирість та любов до рідного народу надихають молодь й зараз до здійснення великих звершень і досягнень.

Сьогодні у стінах нашого навчального закладу слова королеви української поезії звучать звідусіль, адже ліцеїсти відзначають 152 річницю від Дня народження великої майстрині слова - Лесі Українки . Учні 10-А класу з ініціативи учителів української мови та літератури – Лук’янчук І.С. та Гусєвої О.А. провели виховний захід на тему «Леся Українка: вічна краса поезії та мистецтва».

Даний захід був запланований задовго до сьогоднішнього дня, але ситуація в країні та дистанційне навчання, запроваджене МОН, змусили нас провести його у пізніші терміни. Проте це не завадило нам відчути усю красу та надихнутись творчістю дочки українського народу.

На сцені Нововолинського наукового ліцею звучать вірші авторки, кожен з великою гордістю розповідає про факти з її життя та пишається тим, що є, як і вона, - українцем!

Учні нагадали усім, що твори Лариси Петрівни Косач - це справжні шедеври, які змушують нас думати, відчувати та боротися за свої права та свободу. Її слова живуть досі, і вони завжди будуть нагадувати нам про те, як важливо бути вільними, незалежними та любити свою країну.

Лесю Українку світ назавжди запам'ятав,

Її ім'ям квітне кожна весна,

Бо її слова - мудрість, що не забувається ніколи,

Її душа - скарб, що буде з нами вічно.


Галерея "«Леся Українка: вічна краса поезії та мистецтва»"

Леся Українка вічна краса поезії та мистецтва

Кiлькiсть переглядiв: 19

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Нововолинський науковий ліцей
Волинської обласної ради

45400, вул.Пирогова,1
м.Нововолинськ
тел: (03344) 3-67-72, 3-67-70, 3-67-71
факс: (03344) 4-90-66
e-mail: novlicey@ukr.net
Сайт: novovolynsk-lyceum.edukit.volyn.ua

Дата останньої зміни 29 Квітня 2024

Фотогалерея