Презентація книги "Буде весна" Наталії Храмовичевої

Війна є найяскравішим виявом волі нації до буття, коли загроза знищення викликає масштабний спротив суспільства, прагнення здолати суперника і в такий спосіб відстояти свою незалежність. Висловити все про війну не вдається нікому, тому що не має міри людському героїзму, стійкості, виявлених у війні, не має міри горю і стражданням, якими накрила всіх ця чорна біда. Саме трагічні події надихають людей творити. Українці не стали винятком. Війна, що триває зараз на нашій прекрасній землі, постає в картинах та книгах.

Поезія також бере участь у цій боротьбі, хоча її голос не такий виразний. Але це голос, що йде з глибин - мови, яка пропонує особливий спосіб бачення світу, культурних особливостей, відчуття особистої гідності та поцінування свободи.

Сьогодні учні 7 класу Нововолинського наукового ліцею Волинської обласної ради на власні очі у цьому переконалися. Вони під керівництвом класного керівника – Лук’янчук І.С., вихователя – Дячук Л.Л. та педагога-організатора – Гавронської О.В. відвідали Нововолинську міську дитячу бібліотеку, де мали прекрасну можливість познайомитися з поезією авторки, яка вилилася на листки паперу і переросла у книгу «Буде весна» - Наталією Храмовичевою.

Переживання подій війни знайшли відгук у душі пані Наталії, яку вимушені обставини привели з Миколаєва до Нововолинська. Ліцеїсти слухали історії з життя авторки, разом з нею розділяли переживання та декламували вірші з її книги. Поезія пані Наталії аматорська зворушливо проста, але водночас глибока . У ній авторка говорить про себе, свої відчуття та емоції, про своїх рідних та друзів, які зараз не з нею, про ненависть до ворога, що несе смерть та руйнування, про любов до свого, гармонійного та звичного, про любов до природи, яка квітне навесні та красу якої не здатна знищити війна.

Творчість поетки неголосна, але щира і довірлива, пройнята своєрідним тонким ліризмом стане близькою для багатьох читачів та поціновувачів поезії. Ми щиро дякуємо працівникам бібліотеки за організовану зустріч для наших учнів, подаровані та підписані авторкою книги, та щиро бажаємо пані Наталії натхнення на створення нових шедеврів! Нехай вони будуть про щастя, радість та перемогу!


Галерея "Презентація книги "Буде весна" Наталії Храмовичевої"

Презентація книги Буде весна Наталії Храмовичевої

Кiлькiсть переглядiв: 18

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Нововолинський науковий ліцей
Волинської обласної ради

45400, вул.Пирогова,1
м.Нововолинськ
тел: (03344) 3-67-72, 3-67-70, 3-67-71
факс: (03344) 4-90-66
e-mail: novlicey@ukr.net
Сайт: novovolynsk-lyceum.edukit.volyn.ua

Дата останньої зміни 29 Квітня 2024

Фотогалерея