Пам‘ятаємо Голодомор! Зупинимо геноцид!

Кажуть, Господь випробовує тих, кого любить. І якщо це так, то ми, українці, чогось таки в

Бога варті…

Багатовікова історія українського народу - це насамперед літопис життя і смерті народу-великомученика, доля якого була дуже трагічною.

Кожен народ має власну історію - глибоку і прозору, або замулену і прикидану, але має, яку створив. Історію нашого народу намагалися і замулити, і прикидати, але, на щастя, ці спроби провалювалися, бо ніколи, ні в які часи не переводились українці, які припавши вустами до своєї криниці історії, не відчували б могутності її життедайної, цілющої сили.

Але з нашої історичної криниці, починаючи з самісінької поверхні, належить вичерпати багато солоної від горя та сліз води….

Сьогодні, у стінах Нововолинського наукового ліцею Волинської обласної ради, відбувся виховний захід «Памʼятаємо Голодомор! Зупинимо геноцид!» приурочений Дню памʼяті жертв Голодоморів. Ми хочемо скликати живих, небезнам'ятних до тих сіл і хуторів, до тих криниць і спільних ям, куди скидали десятками й сотнями виснажені тіла наших з вами батьків і матерів, братів і сестер, дідусів і бабусь. І наскидали їх понад сім мільйонів -

Єгипетські

піраміди горя та мук на родючих чорноземах України.

Ми закликаємо вас згадати у ваших молитвах усіх тих, хто страждав і помер під час великого Голодомору. Віримо, що в ці дні по всій Україні люди задалядь свічки, щоб пом'янути тих, кого забрали сталінські катівні та голодна смерть.

Хай же памʼять про всіх невинно убієнних згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

Памʼятаємо! Єднаємося! Переможемо!


Галерея "Пам‘ятаємо Голодомор! Зупинимо геноцид!"

Пам‘ятаємо Голодомор! Зупинимо геноцид!

Пам‘ятаємо Голодомор! Зупинимо геноцид

Кiлькiсть переглядiв: 27

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Нововолинський науковий ліцей
Волинської обласної ради

45400, вул.Пирогова,1
м.Нововолинськ
тел: (03344) 3-67-72, 3-67-70, 3-67-71
факс: (03344) 4-90-66
e-mail: novlicey@ukr.net
Сайт: novovolynsk-lyceum.edukit.volyn.ua

Дата останньої зміни 24 Квітня 2024

Фотогалерея