Повернутися до звичайного режиму

Голоси німого болю: згадуємо геноцид кримськотатарського народу

Щороку 18 травня у тихому сутінку настає День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Кожна квітка сумної макової поляни, що розпускається, неначе сльоза, спадаючи на землю, стає символом тієї горючої віри у світле майбутнє, яку мали кримські татари. Серця відчувають біль, тугу й нескорену силу тих, хто витримав тягар безправності і боровся за свободу. У спогадах про минуле виринають зображення людей, які були примушені залишити свої рідні землі, позбавлені свого майна та ідентичності. Але навіть у темряві, золоте сяйво надії прокладало їм шлях через вікна примусових поселень.

Сьогодні у стінах Нововолинського наукового ліцею Волинської обласної ради також линуть спогади про ті страшні події історії. Кожен ліцеїст відновив у пам’яті трагічні епізоди геноциду кримськотатарського народу, переглядаючи тематичний інформаційний куточок: «Голоси німого болю» та слухаючи рейд пам’яті: «Розплітаємо нитки минулого». Також кожен охочий міг насолодитися малюнком талановитої учениці 9-А класу Васютич Вікторії, яка змогла фантастично чітко передати на одному аркуші єдність українського та кримськотатарського народів.

День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу нагадує нам про потребу вічної пам’яті, про необхідність мирного співжиття і поваги до кожної культури. Цей день поєднує нас, зміцнює зв'язки між народами і підтверджує, що ті, хто віддав своє життя за свободу, ніколи не будуть забуті.


Галерея "Голоси німого болю згадуємо геноцид кримськотатарського народу"

Кiлькiсть переглядiв: 59

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Нововолинський науковий ліцей
Волинської обласної ради

45400, вул.Пирогова,1
м.Нововолинськ
тел: (03344) 3-67-72, 3-67-70, 3-67-71
факс: (03344) 4-90-66
e-mail: novlicey@ukr.net
Сайт: novovolynsk-lyceum.edukit.volyn.ua

Дата останньої зміни 26 Березня 2024

Фотогалерея