Інформаційний рейд: «Полум’я пам’яті у наших серцях» до Дня пам'яті та примирення

День пам'яті та примирення – це день, коли серця наповнюються трепетом і незмірним почуттям поваги до тих, хто приніс найвищу жертву заради нашого майбутнього.

Це подія, що спонукає нас згадати історію, пам'ять про війну, страждання і загибель багатьох невинних людей.

Це час, коли кожен з нас припиняє свої справи і перестає говорити, щоб зануритися у хвилину мовчання, де відчуваєш розчулення й скорботу. В цій хвилині виникає єдність думок і почуттів, коли серце переповнюється вдячністю перед тими, хто віддали своє життя заради миру та свободи.

Обов’язок кожного свідомого громадянина – довіку памʼятати жертву понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірване насильством світового масштабу, й розповідати усім поколінням про цю страшну, окроплену кров’ю, трагедію ХХ ст.

У зв’язку з цим, у Нововолинському науковому ліцеї сьогодні відбувся інформаційний рейд: «Полум’я пам’яті у наших серцях» за організації учнів 10-А класу та вчителя історії та правознавства - Трофимчук Лариси Миколаївни.

Учні відвідали класні колективи й пригадали історію тих страшних років. Вони нагадали ліцеїстам важливість збереження пам’яті про тих, хто загинув на фронтах, в околах, і тих хто заснув вічним сном під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

На превеликий жаль, другий рік поспіль українці проводять цю памʼятну дату в умовах сучасної повномасштабної війни Росії проти України, яку називають найбільшою війною в Європі з часів Другої світової. Чимало жахіть війни, які раніше асоціювалися з останнім глобальним конфліктом, стали реальністю в Україні внаслідок воєнних злочинів російської армії та керівництва РФ.

Історія нас вчить, що український народ перемагає тоді, коли ми єдині, соборні, діємо разом, захищаємо те, що нам дороге і стоїмо за свою землю – саме тоді ми непереможні.

Росіяни прагнуть зруйнувати мир і славлять війну.

Українці нищать війну і боронять мир.

Щоб зупинити російське «можем повторить».

Щоб перемогло українське і загальносвітове — «Ніколи знову!».

Закликаємо усіх сьогодні відвідати меморіали, пам'ятники та могили воїнів, щоб покласти квіти та запалити свічки. Пам’ятаймо, що кожна квітка, кожен вогник - це символ нашої пам'яті, шанобливості і вдячності перед тими, хто віддав своє молоде життя на вівтар війни.


Галерея "Інформаційний рейд Полум’я пам’яті у наших серцях до Дня пам'яті та примирення"

Інформаційний рейд «Полум’я пам’яті у наших серцях» до Дня пам'яті та примирення

Кiлькiсть переглядiв: 19

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Нововолинський науковий ліцей
Волинської обласної ради

45400, вул.Пирогова,1
м.Нововолинськ
тел: (03344) 3-67-72, 3-67-70, 3-67-71
факс: (03344) 4-90-66
e-mail: novlicey@ukr.net
Сайт: novovolynsk-lyceum.edukit.volyn.ua

Дата останньої зміни 23 Квітня 2024

Фотогалерея