Виховна година з нагоди Дня науки "Розиток освіти та науки"

День науки — професійне свято працівників науки України. Свято запроваджене в Україні на підтримку ініціативи відомих учених, наукових установ, а також професійних спілок України та згідно з Указом Президента України «Про День науки» від 14 лютого 1997 року №145/97.

Відзначається щорічно у третю суботу травня. В Україні віддавна до науки ставилися з великою пошаною. Завдяки наполегливій праці вітчизняних учених, ми маємо сучасні наукові школи та відомі технологічні розробки. Відтак, головна проблема сьогодні полягає у тому, щоб знайти такі механізми реформування вітчизняної науки, які б дозволили ефективно використовувати національний науково-технічний потенціал в інтересах усього українського суспільства.

З нагоди Дня науки в бібліотеці Нововолинського обласного ліцею-інтернату було проведено вихону годину на тему "Розиток освіти та науки", представлено презентацію, яка висвітлює сучасний стан і перспективи розвитку науки та вищої освіти в Україні, основи наукових досліджень, інформацію про найкращих освітян та науковців України, наведено основні відомості про сутність науки як виду людської діяльності, функції науки та її галузі, виникнення науки й основні етапи її історичного розвитку,також містить ілюстративний матеріал до науково-популярних видань другої половини минулого століття.

Також фонди бібліотеки містять безліч літератури про науку та науковців.

Користуючись нагодою, щиро сердно вітаємо зі святом усіх науковців, викладачів, майбутніх учених – студентів та аспірантів! Зичимо нових творчих відкриттів заради миру і процвітання нашої незалежної України!


Галерея "Виховна година з нагоди Дня науки "Розиток освіти та науки""

Кiлькiсть переглядiв: 83

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Нововолинський науковий ліцей
Волинської обласної ради

45400, вул.Пирогова,1
м.Нововолинськ
тел: (03344) 3-67-72, 3-67-70, 3-67-71
факс: (03344) 4-90-66
e-mail: novlicey@ukr.net
Сайт: novovolynsk-lyceum.edukit.volyn.ua

Дата останньої зміни 18 Квітня 2024

Фотогалерея