Земля - наш дім, наша мати, і ми нерозривно з нею пов'язані: як ми до неї ставимось - так і вона до нас.

23 квітня у Нововолинському ліцеї-інтернаті для учнів 10 класів було проведено виховну годину

« День Землі».

21 квітня відзначають Всеукраїнський день довкілля, 22 квітня - міжнародний день Землі, а 26 квітня – роковини Чорнобильської катастрофи – міжнародний день пам’яті.

За рішенням ООН щорічно 22 квітня народи всього світу відзначають Всесвітній день Землі. Цей день направлений проти жорстокого, варварського і нерозумного використання природних ресурсів Землі.

Земля - наш дім, наша мати, і ми нерозривно з нею пов'язані: як ми до неї ставимось - так і вона до нас.

День Землі нагадує кожному з нас, що від наших дій залежить майбутнє планети. Адже коли мешканці одного міста подбають, аби природа навкруги була здорова, повітря і вода чисті, живі істоти процвітали, то кількість світових проблем зменшиться.

22 квітня на планеті відзначаємо Міжнародний День Землі, покликаний об'єднати людей для захисту навколишнього середовища, нагадати про те, що планета, яка дарувала нам життя, унікальна й має потребу в турботі й захисті. Міжнародний день Землі – свято чистої Води, Землі і Повітря.

21-26 квітня в читальному залі бібліотеки експонується книжково-ілюстративна тематична виставка « День трагедії», яку організувала завідувачка бібліотеки Панасюк В.Р. Для учнів ліцею було проведено мультимедійний реквієм пам’яті « Герої Чорнобиля», де вихованці ознайомилися з трагічними подіями квітня 1986 року, вшанували пам'ять героїв, переглянули відео про 26 квітня. День нагадування про страшні екологічні катастрофи - день, коли кожен може задуматися над тим, що може зробити для вирішення екологічних проблем, поборовши в собі байдужість. Цей день покликаний об’єднати людей планети в справі захисту навколишнього середовища. Цього дня кожен мешканець планети може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища. У фонді нашої бібліотеки є чимало видань, що назавжди збережуть в історії правдиву інформацію про екологічну катастрофу.

« Біль і тривоги Чорнобиля». Скільки б часу не пройшло, Чорнобиль продовжує стукати в наші серця, пронизувати душі гіркотою полинною. Автори книги «Біль і тривоги Чорнобиля», що були безпосередніми свідками та учасниками ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, діляться своїми спогадами про тривожні для України й усього світу дні весни й літа 1986-го, розмірковують над долями чорнобильців, розглядають і прогнозують розвиток ситуації навколо ЧАЕС. Книжка не залишить нікого байдужим, під час читання складається враження, що ти на власні очі бачиш весь біль та хаос, який тоді висів у повітрі.


Галерея "Земля - наш дім, наша мати, і ми нерозривно з нею пов'язані: як ми до неї ставимось - так і вона до нас."

Кiлькiсть переглядiв: 21

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Нововолинський науковий ліцей
Волинської обласної ради

45400, вул.Пирогова,1
м.Нововолинськ
тел: (03344) 3-67-72, 3-67-70, 3-67-71
факс: (03344) 4-90-66
e-mail: novlicey@ukr.net
Сайт: novovolynsk-lyceum.edukit.volyn.ua

Дата останньої зміни 23 Квітня 2024

Фотогалерея